Expertise

Als accountants en adviseurs zijn wij van vele markten thuis. Toch is er één expertise waarin wij uitblinken: luisteren. Wij bieden jou een luisterend oor op elk moment dat je ons nodig hebt. Omdat jouw boekhouding altijd tip top in orde is - dankzij een doorgedreven digitale boekhouding - kunnen wij snel en adequaat reageren. En krijg jij antwoorden en gemoedsrust.

Wij zijn gespecialiseerd in een aantal domeinen:

Digitale boekhouding

Meten is weten, zegt het spreekwoord en dat klopt voor 100%. Als ondernemer moet je op de hoogte zijn van je cijfers: omzet, winst, verlies, afschrijvingen, … Het is pas als je op ieder moment dat je het nodig hebt, kan beschikken over de juiste cijfers, dat je belangrijke beslissingen kan nemen die de toekomst van je bedrijf kunnen beïnvloeden.


DFW accountants & adviseurs opteert al jaren voor een digitaal platform waarop de boekhouding van iedere klant uiterst accuraat en in real time wordt bijgehouden. Via een unieke login heb jij op ieder moment van de dag, 24/7 toegang tot jouw cijfers en de nodige statistieken zodat jij perfect geïnformeerd beslissingen kan nemen. Desgewenst staat jouw persoonlijke dossierbeheerder jou met raad en daad bij om de cijfers juist te interpreteren en toe te passen.

Fiscaliteit

België is bij de Europese koplopers wat betreft fiscale druk op personen en bedrijven. Het is dan ook van levensbelang dat je als ondernemer perfect op de hoogte bent van de laatste stand van zaken op vlak van belastingen. Heel vaak lopen bedrijven veel geld mis omdat ze niet weten dat deze of gene maatregel is uitgevaardigd en ook op hen van toepassing is. Het vergt dan ook specialisten om het constant veranderende fiscale landschap in de gaten te houden, zeker nu er in deze (post-)coronatijden tal van maatregelen getroffen worden om de economie te ondersteunen.


De specialisten van DFW accountants & adviseurs zorgen ervoor dat jij geen enkele van die maatregelen mist en zodoende optimaal kan profiteren van iedere mogelijkheid tot vermindering van de fiscale druk.
Om constant op de hoogte te blijven van de complexiteit inzake fiscaliteit volgen wij opleidingen en zoeken wij, indien nodig, het advies op van externe belastingadviseurs (bijvoorbeeld in internationaal fiscaal recht). Deze waardevolle connecties hebben wij doorheen de jaren opgebouwd omdat wij weten hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot de juiste, specialistische kennis. Enkel zo kunnen wij jou optimaal adviseren.

Vennootschapsrecht

Op 28 februari 2019 hakte het parlement de knoop door in verband met de nieuwe vennootschapswet. Die wil het zakendoen moderner, flexibeler en eenvoudiger maken. Maar om in te schatten wat die nieuwe vennootschapswet betekent voor een bedrijf en hoe je daar als bedrijf op een positieve manier nu en in de toekomst gebruik van kan maken, is een kwestie van goed geïnformeerd te zijn en te weten hoe je je moet bewegen binnen het moeras van overheidsregels. Laat dat nu precies een specialiteit zijn van DFW accountants & adviseurs!

Successieplanning

Je hebt een vermogen opgebouwd, maar op een bepaald moment is het tijd om te gaan genieten van het leven en dat vermogen over te dragen. Het is bijzonder belangrijk dat je daarover goed nadenkt, en de overdracht van je vermogen organiseert met respect voor de wettelijke bepalingen. Het is nooit te vroeg om daarmee te beginnen.
Waarom? Om je dierbaren te beschermen, conflicten en juridisch getouwtrek onder erfgenamen te vermijden, zelf te bepalen welke goederen in wiens handen overgaan, de continuïteit van je familiebedrijf te waarborgen en hoge erfbelastingen te vermijden.
Er bestaan daarvoor verschillende opties zoals een huwelijkscontract, een testament, een schenking, een levensverzekering, … DFW accountants & adviseurs onderzoeken in samenspraak welke optie(s) voor jou het beste zijn en zorgen voor de perfecte uitvoering ervan.


Wij zijn ook experten in de waardebepaling van ondernemingen. We kunnen jou helpen om jouw bedrijf (of bedrijven) klaar te maken voor verkoop, op administratief, fiscaal, juridisch en vennootschapswettelijk vlak.

Klaar om te groeien?

Neem contact met ons op om je nieuwe business coaches te ontmoeten!

Contacteer ons